Usum Panonpoé Protection
04
Feb 2022

0 Komentar

Usum Panonpoé Protection

Sunscreen dina usum tiis, bener? Anjeun tiasa mikir yén anjeun tiasa istirahat nganggo tabir surya salami usum tiris anu langkung pondok sareng langkung tiis - tapi percanten atanapi henteu - karusakan anu disababkeun ku sinar panonpoé henteu ngirangan ngan kusabab usum tiis. 

Naha? Kusabab sinar UV ngabahayakeun anu hadir iraha wae taun nyaring ngaliwatan panutup awan sarta ngarugikeun kulit nu teu dijagi. Perlindungan panonpoé nalika és-skating atanapi kaluar dina lamping ski téh sagampil vital sakumaha mun anjeun méakkeun sapoé gigireun kolam renang atawa di pantai. 


Alesan Nganggo Usum Sunscreens 

Gampang pisan mikir yén kusabab panonpoé aya di tukangeun méga atanapi kusabab usum tiris, résiko paparan panonpoé anjeun ngirangan-teu aya anu langkung jauh tina kaleresan. Sanaos leres éta langkung tiis sabab Hémisfér Kalér nunjuk jauh tina sinar panonpoé, anjeun masih ngalaman paparan ka radiasi UV, jeung anjeun masih kudu make sunscreen pikeun panyalindungan panonpoé. 

Na, aya sababaraha faktor résiko usum séjén mertimbangkeun; Upami anjeun aya di luar dina lingkungan salju, salju (sareng és) tiasa ngeunteung dugi ka 80% tina sinar panonpoé, hartosna anjeun tiasa nampi dosis ganda tina paparan UV anu ngabahayakeun. Anjeun bakal aya di tempat anu langkung luhur dimana hawa langkung ipis sareng résiko langkung seueur paparan UV upami anjeun ski. Pikeun langkung seueur tip ngeunaan miara kulit dina sasih usum tiis, parios artikel kami ngeunaan perawatan kulit usum tiis.

Awan mantuan ngahalangan sababaraha sinar panonpoé urang, tapi maranéhna teu eureun kabeh-éta masih mungkin mun meunang kaduruk ku panon poe dina poé mendung. Nurutkeun kana Yayasan Kangker Kulit, 80% sadaya sinar UV nyaring ngaliwatan awan jeung éta leuwih ti cukup alesan pikeun nerapkeun sunscreen unggal poé. 

Janten, ayeuna anjeun terang yén résiko paparan panonpoé béda-béda ti usum ka usum, naon pertahanan pangsaéna anjeun pikeun ngajagaan kulit anjeun tina sinar UV? 

Dina kecap-sunscreen-jeung sunscreens pangalusna tina kualitas perawatan kulit merek. Jenis perawatan kulit ieu béda sareng perawatan kulit OTC sabab produk ieu parantos ngalangkungan tés anu ketat sareng disatujuan ku FDA. 

Ngajagi kulit anjeun ku tabir surya kualitas pangsaéna sareng nuturkeun kabiasaan perawatan panonpoé anu séhat mangrupikeun pertahanan pangsaéna anjeun ngalawan karusakan panonpoé. 


Kabiasaan Sehat pikeun Nyukupan Protéksi panonpoé

Naon kabiasaan séhat anu nyayogikeun panyalindungan anu cekap tina panonpoé? 

  • Ngagem a kualitas sunscreen kalayan SPF 30 unggal dintenna pikeun meungpeuk sinar UV anu ngarusak.
  • Paké 30 SPF lip balm
  • Anggo topi sareng kacamata pikeun ngalindungan wajah sareng panon anjeun tina panonpoé.
  • Hati-hati paparan anjeun antara jam 10 énjing sareng jam 2 sonten nalika sinar panonpoé paling kuat. 
  • Inget pikeun nerapkeun deui sunscreen unggal dua jam atawa sanggeus sweating atawa sanggeus ngojay. Perhatian tambahan ka daérah sapertos ceuli, dahi, sareng puncak leungeun anjeun. 

Émut yén rekomendasi ieu kanggo sadaya warna kulit. Bari jalma kalawan warna kulit torek leuwih gampang ngalaman karuksakan UV alatan kurangna mélanin maranéhanana, jalma kalawan warna kulit darker ogé kapangaruhan sarta kudu make panyalindungan. 

Nuturkeun tungtunan ieu penting, utamana lamun nganggap yén loba kagiatan outdoor usum ngagedekeun kakuatan sinar panonpoé urang. 


Naon Anu Pangsaéna Usum Sunscreens

Di dieu sunscreens mertimbangkeun pikeun panyalindungan usum pangalusna. 

SUZANOBAGIMD Pertahanan Fisik Tinted Spéktrum Lega mangrupa pilihan alus teuing pikeun raray anjeun kalawan SPF 50, sarta nawarkeun panyalindungan UVA jeung UVB kuat. Rumus ieu diwarnaan enteng ku antioksidan pikeun ngajagi sareng ngasuh kulit anjeun, sareng gampang ngagabung kana sababaraha warna kulit. 

Entri anyar, EltaMD UV Sheer Broad-Spectrum SPF 50+ mangrupakeun lightweight, hydrating sunscreen dirumuskeun pikeun sakabéh warna kulit. Dirancang pikeun lancar sareng gancang kaserep ku kituna raray anjeun henteu ngagurilap, sareng henteu nyésakeun tuang bodas anu tiasa janten ciri tina sababaraha tabir surya wajah. 

Sadia dina Translucent, PerfecTint Beige, sareng PerfecTint Perunggu,  iS Klinis Ekstrim Nangtayungan SPF 40 PerfectTint Perunggu mangrupakeun rumus dumasar botanis nu ngajaga, hydrates, sarta softens kulit.  

Tong hilap ngajaga biwir anjeun. EltaMD UV Lip Balm Broad-Spectrum SPF 36 dirancang husus pikeun ngajaga biwir anjeun tina karuksakan panonpoé. Ogé, hidrasi, nenangkeun sareng nyageurkeun biwir anu pecah ku produk ieu.

 

Jieun Komitmen Sapanjang Taun Pikeun Ngajagi Kulit Anjeun 

Urang sok terang yén urang peryogi panyalindungan tina sinar panonpoé dina usum panas. Éta ogé leres yén sinar ultraviolét ti panonpoé sami sengit dina dinten mendung, sareng dina usum tiis. Ieu sababna urang kedah langkung ati-ati ngeunaan nerapkeun tabir surya unggal dinten, henteu paduli usum. Pikirkeun ngagunakeun tabir surya salaku komitmen sapanjang taun anjeun pikeun ngajagaan kulit anjeun pikeun tampilan anu séhat sareng awet muda. Nangtayungan kulit anjeun dina.


Ninggalkeun comment hiji

Perhatikeun, koméntar kudu disatujuan saméméh maranéhna dipedar