Quench Kulit Iritasi - Pelembab pangsaéna, sérum, sareng pembersih pikeun kulit jengkel sareng garing
09
Nov 2021

0 Komentar

Quench Kulit Iritasi - Pelembab pangsaéna, sérum, sareng pembersih pikeun kulit jengkel sareng garing

Kulit anu jengkel tiasa ngajantenkeun anjeun sapertos anu ganjil… sareng kulit garing, beureum, rashes, sareng kadang kulit bersisik sapertos panghalang antara anjeun sareng naon waé anu anjeun pikahoyong. Tapi ieu sabenerna masalah kulit cukup umum. Ku alatan éta, anjeun bisa manggihan relief uninga yen loba solusi over-the-counter bisa mantuan nenangkeun kulit jengkel Anjeun.

 

Dina tulisan ieu, urang bakal ngabahas sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan masalah ieu, kalebet sababaraha solusi perawatan kulit anu leres-leres anu tiasa ngabantosan kulit jengkel.

 

 

Kumaha Rupa sareng Rasa Kulit Iritasi?

 

Upami Anjeun gaduh kulit jengkel, Anjeun bisa ngarasakeun nanaon tina teu ngarareunah hampang atawa annoyance dina tékstur kulit Anjeun pikeun jadi sangsara jeung preferring pikeun cicing di. Kaleresan aya nu kulit jengkel nyaéta cara awak ngabejaan urang hal anu salah, jeung urang kudu nyokot léngkah. pikeun ngajawab masalah. 

 

 

Kulit anu jengkel tiasa katingali beureum, bintik-bintik, radang, bumpy, flaky. Kadang beureum disababkeun ku getih anu ngalir di handapeun kulit salaku salah sahiji cara alami awak pikeun nyageurkeun sorangan. Upami anjeun niténan kulit anu katingalina teu normal, éta sigana jengkel dina sababaraha cara.

 

 

Malah anu langkung pikasieuneun tibatan tampilan kulit anu jengkel nyaéta parasaan anu disababkeun. Bisa jadi itchy atawa nyeri, sok sanajan ngarasa jadi uncomfortable nu coba remedies imah atawa investasi di solusi untested pikeun sababaraha relief langsung.

 

 

Naon anu jadi sabab kulit jadi jengkel?

 

Aya sababaraha kasus iritasi kulit anu peryogi diagnosis sareng perawatan ku profésional. Pemicu sapertos kaayaan dasar, alérgi, sensitipitas, sareng seueur deui langkung saé upami dijawab ku dokter anjeun.

 

Tapi lamun datang ka panyabab éksternal atanapi émosional setrés, anjeun tiasa ngalereskeun masalah tanpa campur tangan.

 

Anu jadi sabab umum iritasi kulit di antarana:

 

  1. tekenan
  2. Hawa garing/angin
  3. polusi
  4. Cahaya panonpoé
  5. Kulit sensitip alami
  6. Kaleuwihan pengawet di urang diit
  7. Sensitipitas kana lawon, pembersih, seungit, sabun, sareng seueur deui
  8. Efek samping ubar 

 

Anggap anjeun ngalaman iritasi panganyarna na anjeun teu yakin kana cukang lantaranana. Dina kasus éta, anjeun tiasa ngamimitian ku ngajalankeun daptar panyabab umum pikeun ningali naha aya anu lumaku pikeun gaya hirup anjeun ayeuna. Naha anjeun nembe mimiti ngagem baju haneut wol anyar? Naha anjeun ngeureunkeun nyandak multivitamin anjeun? Naha anjeun mimiti nganggo deterjen atanapi sabun énggal? Atawa meureun cuaca karek mimiti beuki tiis tur windier, ngabalukarkeun kulit garing alami anjeun jadi garing. Nalika anjeun tiasa ngahususkeun anu nyababkeun iritasi, anjeun tiasa nyandak léngkah pikeun ngaleungitkeun katalis éta tina persamaan.

 

Salian ngabenerkeun masalah dina inti na, anjeun kedah ngawitan nganggo produk perawatan kulit topikal anu bergizi pikeun nenangkeun kulit anjeun.

 

Kumaha Ngubaran Kulit jengkel

 

Hambalan munggaran, sarta kadangkala disebut cara pangalusna pikeun ngubaran kulit jengkel, nyaéta pikeun nyegah eta lumangsung di tempat munggaran. Ngabogaan rutin kulit anu teratur sareng dijaga saé penting pisan pikeun ngahindarkeun kulit anu garing, beureum, retakan. Kulit dipadamikeun, dirawat, sareng ditangtayungan langkung séhat, karasaeun langkung saé, sareng katingali langkung bercahaya. 

 

Kumaha Nyegah Kulit jengkel

 

  • Jaga kulit anjeun tina panonpoé - Jaga pikeun ngajaga rutinitas anjeun diropéa kalayan musim anu robih. Salawasna nganggo SPF 30 atanapi langkung nalika nyéépkeun waktos di luar salami siang sareng sering nerapkeun deui.
  • Tetep hidrasi - Penting pikeun ngajaga kulit anjeun caian jeung tenang ku nginum loba cai, dahar healthfully, sarta meunang nyatu sare. 
  • Hindarkeun setrés - Urang terang yén ieu mangrupikeun sesah, tapi ngalebetkeun kagiatan ngaleungitkeun setrés, sapertos meditasi sareng YIN atanapi yoga, tiasa janten pitulung anu ageung. 
  • Tetep jauh ti produk Scented - Henteu ngan éta scents kimiawi irritating kana kulit urang, tapi maranéhna ogé bisa ngabahayakeun pikeun kaséhatan urang.
  • Hindarkeun noel ka daérah anu sénsitip - Jauhkeun leungeun anjeun tina raray anjeun sabisa-bisa pikeun nyegah baktéri anu nyababkeun jarawat atanapi réaksi kulit.

Tips Gancang pikeun Masalah Iritasi Kulit Umum

 

  • Jerawat - Skincare bahan kawas asam salisilat jeung asam alfa hidroksi (AHA) mantuan ngajaga jerawat dina bay. Paké cleanser hampang jeung toner.
  • Kulit flakey jeung garing - scrubs hipu jeung exfoliant kimiawi kalawan AHA bakal mantuan kalawan flakes sarta kagaringan. Pelembab anu pangsaéna pikeun kulit garing dina raray nyaéta sérum anu ngahidrasi sareng asam hyaluronic atanapi ceramide.
  • Kulit kusam, capé - Sakapeung, kulit urang henteu jengkel, ngan ukur béak. Kulit capé tiasa langkung gampang jengkel tibatan kulit séhat. Minyak pameunteu anu tenang sareng bahan alami tiasa damel keajaiban nalika dilapis sareng produk sanés atanapi dianggo nyalira.

 

10 Produk Skincare pangalusna pikeun Exhausted / Kulit jengkel

 

Neangan solusi pikeun kulit exhausted urang teu sakumaha hésé sakumaha eta bisa sigana dina beungeut cai. Leres, aya rébuan produk di pasar anu ngaganggu kajelasan. Leungit, kami parantos ngalaksanakeun pagawean di bumi (jadi anjeun henteu kedah) sareng nyiptakeun daptar curated ieu 10 produk perawatan kulit pangsaéna pikeun kulit béak. Sadaya rumus sacara klinis kabuktian pikeun ngagentos sareng ngaleungitkeun permukaan anu jengkel dina awak urang.

  1. iS Koléksi Kalem murni klinis
  2. SkinMedica HA5 Rejuvenating Hydrator
  3. EltaMD Panghalang Renewal Complex
  4. Neocutis BIO CREAM FIRM Smoothing & Tightening Cream
  5. SkinMedica Replenish Hydrating Cream
  6. EltaMD Pamulihan Kulit Toner
  7. Obagi Daily Hydro-Drops raray sérum
  8. Sérum Pamulihan Kulit EltaMD
  9. SkinMedica Ésensial Pertahanan Mineral Shield Spéktrum Lega SPF 32
  10. EltaMD Kulit Pamulihan Lampu Moisturizer

 

Upami anjeun rawan kulit garing sareng jengkel, jaga pikeun ngajaga rutinitas perawatan kulit anjeun dua kali sadinten. Anjeun ogé tiasa ngaidentipikasi sareng ngaleungitkeun pemicu iritasi supados kulit anjeun henteu deui kakeunaan atanapi sahenteuna langkung dilindungi. Upami diperlukeun, anjeun kedah ngaeureunkeun produk anu anjeun rasakeun tiasa nyababkeun atanapi nyumbang kana masalah. Pamustunganana, ngarawat sareng bahan-bahan kualitas luhur bakal ngabantosan anjeun ngabersihan sareng nenangkeun kulit anu bermasalah. Jeung éta relief badag.


Ninggalkeun comment hiji

Perhatikeun, koméntar kudu disatujuan saméméh maranéhna dipedar