Naha Kulit Kuring Ujug-ujug Sensitip? 3 Mungkin Cukang lantaranana + Tips pikeun Pitulung
07
Oct 2022

0 Komentar

Naha Kulit Kuring Ujug-ujug Sensitip? 3 Mungkin Cukang lantaranana + Tips pikeun Pitulung

Upami anjeun teu acan kantos ngalaman masalah kulit anu ngadadak sapertos kagaringan, kemerahan, kemerahan, nabrak, sareng ruam - anggap diri anjeun untung pisan. Pikeun sesa urang, kaayaan masalah kulit ieu anu sigana lumangsung kaluar tina bulao tiasa nangtang. Panyababna tiasa ampir naon waé, janten kumaha urang tiasa terang naon anu urang urus sareng naon anu kudu dilakukeun pikeun nenangkeun masalah ieu? 

Di dieu di Dermsilk, kami yakin yén pangaweruh mangrupikeun konci pikeun ngarengsekeun ampir sadaya masalah perawatan kulit anjeun. Ieu sababna urang nyéépkeun waktos pikeun nalungtik kaayaan naon anu tiasa memicu masalah kulit sénsitip sareng naon anu anjeun tiasa laksanakeun pikeun nenangkeun sareng nyageurkeun kulit anjeun. Kami hoyong bagikeun naon anu kami pelajari supados anjeun tiasa ngadidik diri sareng siap pikeun waktos salajengna kulit anjeun "ngadadak sensitip."


Naon Dupi Indikator tina Kulit sénsitip

Kadé ngartos éta kulit sénsitip sanés jinis kulit (jenis kulit normal, garing, berminyak, sareng kombinasi) tapi, éta mangrupikeun kaayaan kulit. Kaayaan kulit sakapeung sesah didiagnosis sareng disababkeun ku sababaraha faktor. 

Hayu urang ngajajah gejala ciri tina kaayaan kulit sénsitip: 

  • Kagaringan, redness, itching, sarta flakiness mangrupakeun tanda umum tina kulit garing, masalah sering. Gejala ieu ogé tiasa nunjukkeun tanda-tanda dermatitis kontak, éksim, sareng psoriasis; Sadayana kedah diaksés ku dermatologist. 

  • Rosacea mangrupikeun kaayaan umum anu nyababkeun kulit hipersensitif. Redness, flushing, nabrak leutik, sarta pembuluh darah katempo mangrupakeun gejala rosacea. Ieu lain kulit sénsitip kaayaan anu tiasa nyandak kauntungan tina konsultasi profésional, upami parah. 

  • Kulit beureum, jengkel, sareng gatel, sakapeung dibarengan ku jarawat atanapi breakout, tiasa nunjukkeun yén halangan kulit urang parantos ruksak. Halangan kulit anu ruksak dicabut tina minyak pelindung anu ngabantosan ngajaga iritasi sareng kuman sareng kulit urang terhidrasi. 


Naon Bisa Nyababkeun Kulit sénsitip?

Kulit sénsitip kaayaan bisa dipicu ku faktor éksternal, waktu taun (musim), sarta tahap naon urang dina siklus kahirupan urang. Hayu urang tingali tilu kategori ieu sareng tingali kumaha masing-masing tiasa ngakibatkeun kulit sénsitip kaayaan.

1. Faktor éksternal

Item dina kategori ieu tiasa lingkungan sareng kalebet sabun sareng deterjen, polusi, ngagem topéng, produk perawatan kulit anu kasar, sareng paparan panonpoé. Pangobatan ogé tiasa nyababkeun kulit anjeun super-sénsitip. 

Faktor éksternal anu sanés ogé tiasa aya hubunganana sareng gaya hirup, sapertos diet anjeun, tingkat setrés anu teu damang, rutinitas perawatan kulit anjeun, sareng ngabersihkeun atanapi ngagosok anu seueur pisan. 

2. Robah musiman

Unggal usum mawa sareng seueur parobahan lingkungan anu kulit urang kedah adaptasi sareng:

  • suhu 
  • Inténsitas Panonpoé 
  • kandungan cai 
  • angin 

Naon hartosna pikeun kulit anjeun nyaéta faktor-faktor anu terus-terusan robih ieu tiasa ngantebkeun kulit anjeun sareng nyababkeun ujug-ujug robih tina séhat hiji dinten janten langkung sénsitip salajengna. 

3. Siklus Kahirupan Kulit 

Gumantung kana tahapan kahirupan anjeun ogé tiasa mangaruhan sacara signifikan sensitipitas kulit anjeun. Unggal siklus kulit boga tantangan na, sarta lamun anjeun sadar tantangan ieu, anjeun bisa nyieun pangaluyuan pikeun ngajaga kulit Anjeun sehat sarta fit. Ieu katingal dina tahap primér: 

  • Kulit Barudak - dina tahap ieu, kulit orok urang ngalaman parobahan hébat sabab adaptasi jeung lingkungan anyar jeung bakal utamana sénsitip.

  • Kulit rumaja- Seueur rumaja ngarangna jerawat sareng jarawat, ngagunakeun produk kasar anu ngaleungitkeun halangan alami anu ngajantenkeun kulit teu aya pertahanan sareng kadang hipersensitip. Imbalances hormonal maénkeun bagian badag dina jerawat flare-up salila siklus ieu. Pangobatan anu saé pikeun kulit anu rawan jarawat anu hipu sareng efektif nyaéta Obagi CLENZIderm MD System, gede pikeun sakabéh grup umur.

  • Kulit Dipangaruhan Hormonal- Kakandungan, siklus menstruasi, sareng tahapan ménopause tiasa mangaruhan produksi minyak sareng nyiptakeun fluktuasi hormonal anu tiasa nyababkeun hiperpigmentasi, kemerahan, kemerahan, jarawat, sareng kulit anu sénsitip pisan. 

  • Ngadewasa Kulit- Salaku urang umur, kulit urang thinned, produksi minyak nurun, sarta kami depleted gizi berharga (kolagén jeung elastin) nu ngajaga urang néangan youthful. Depletions ieu, babarengan jeung thinning, bisa nyieun kulit urang leuwih sénsitip.

Kumaha miara Kulit Sensitip

Cara pangalusna pikeun miara kulit sénsitip nyaéta sadar kana barang-barang anu tiasa mangaruhan kulit anjeun sareng nyiptakeun strategi pikeun ngatasi stres ieu. Contona, kulit bayi bakal sénsitip alatan parobahan lingkungan sarta milih produk lemes bisa mantuan ngajaga kulit orok anjeun sehat sarta saimbang. Di sisi séjén, kulit dewasa bisa jadi sénsitip alatan siklus hormonal alam, polusi di lingkungan urang, paparan panonpoé, kaayaan kaayaan, jsb Strategi pikeun alamat rupa-rupa sabab sensitipitas kulit pisan béda.

milih Skincare pikeun Kulit Sensitip

Nalika balanja pikeun pangobatan pikeun kulit sensitip, hiji tinimbangan penting nyaéta milih kualitas produk perawatan kulit kalawan konsentrasi luhur bahan aktip kalawan kabuktian efficacy, sadayana kalayan kombinasi lemes dirancang teu ngairitasi malah kulit paling sénsitip.

Panggihan Perawatan Kulit Pangsaéna pikeun Kulit Sénsitip ➜


Ninggalkeun comment hiji

Perhatikeun, koméntar kudu disatujuan saméméh maranéhna dipedar